renovatie

Renovatie

Uw woning is één van uw meest waardevolle bezittingen. Het is daarom van belang dat u ervoor zorgt dat uw woning in goede staat blijft. Wanneer de faciliteiten van uw huis verouderen, kan het een goede keus zijn om over te gaan tot renovatie in plaats van renovatie. Veel mensen zien op tegen de renovatie van hun woning, doordat zij vrezen voor hoge prijzen en een langdurig ongemak. Wanneer u de renovatie echter laat uitvoeren door een erkend klusbedrijf, zal dit ongemak tot een minimum beperkt worden. Bovendien levert de renovatie over het algemeen een grote waardevermeerdering van uw woning op. Om de rompslomp rondom een renovatie te beperken, zal een vakman van Klusbedrijf Nu u bij elke stap begeleiden. Wij helpen u bij het verkrijgen van een vergunning, informeren u graag over de verschillende mogelijkheden en voeren de renovatie deskundig en tegen lage prijzen uit. Wanneer u contact opneemt met Klusbedrijf Nu via het offerteformulier, sturen wij u snel een aantal offertes van verschillende klusbedrijven uit uw regio op. Zo kunt u zelf de prijzen en geleverde diensten met elkaar vergelijken, en kiezen voor het klusbedrijf dat bij u past. Voor een renovatie zonder problemen bent u bij Klusbedrijf Nu aan het juiste adres!

Vergunning

Afhankelijk van de mate waarin u gaat verbouwen of renoveren, moet een vergunning aanvragen bij de gemeente. Een bouwvergunning, wordt tegenwoordig aangeduid met de term vergunning voor omgeving. Dit houdt in dat u niet meer per betrokken aspect een vergunning moet aanvragen (zoals milieu, bouw, sloop of boomkap), maar één vergunning aanvraagt voor het geheel. Dit scheelt u een boel papierwerk, maar u moet tevens rekening houden met vele elementen. Voor de renovatie van uw huis hoeft niet u niet perse een vergunning te hoeven aanvragen. Zo is over het algemeen geen vergunning nodig voor het plaatsen van een dakkapel aan de achterzijde van het huis, het installeren van antennes of monteren van zonnepanelen. Ook voor renovatie binnenshuis heeft u geen vergunning nodig. Bent u daarentegen van plan een klusbedrijf in de arm te nemen voor grote aanpassingen aan de buitenkant van het huis, dan is het verstandig te kijken of u een vergunning nodig heeft. Via de vergunning check van de rijksoverheid heeft u hier snel duidelijkheid over. Daarnaast weten de medewerkers van een erkend klusbedrijf over het algemeen ook of u een vergunning nodig heeft.

Renovatie of nieuwbouw

renovatie of nieuwbouw
Wanneer u het wooncomfort wil verhogen, of de waarde van uw huis vermeerderen, is het soms een lastige keus tussen nieuwbouw of renovatie. Aan beide vormen zijn verschillende prijzen verbonden, en elk kent zijn eigen voor- en nadelen. Over het algemeen heeft de bouwsector zich altijd gefocust op nieuwbouw in plaats van renovatie. Immers, nieuwbouw is productie technisch eenvoudiger en levert minder overlast op voor de bewoners. De prijzen voor nieuwbouw liggen echter erg hoog en het verkrijgen van een vergunning niet eenvoudig. Door de economische crisis is daarom de focus verlegd naar renovatie en herstel werkzaamheden, omdat hier lagere prijzen mee gemoeid zijn. In de afgelopen jaren zijn verschillende innovaties op het gebied van renovaties ontstaan, en is het percentage renovaties sterk gestegen. Het herstel op de economische markt doet echter verwachten dat binnen enkele maanden, een gemiddeld klusbedrijf zich weer zal richten op de nieuwbouw markt.

Stappen plan voor een renovatie zonder stress

Het renoveren van uw huis kan zorgen voor een grote hoeveelheid stress, hoge prijzen en grote overlast. Om deze negatieve gevolgen te beperken, raden de medewerkers van ons klusbedrijf het volgende stappenplan aan:

  1. Informatie verzamelen: denk goed na voordat u aan de slag gaat of een klusbedrijf contacteert. Bedenk wat u wil bereiken met de renovatie, of u hier een vergunning voor nodig heeft en welke prijzen hier aan verbonden zijn.
  2. Schakel een erkend klusbedrijf in. Hiermee voorkomt u probleem met vergunning, kunt u de prijzen reduceren en bent u verzekerd van een goed eindresultaat.
  3. Stel met het klusbedrijf een schema op. Controleer regelmatig of hieraan voldaan wordt, waardoor u de voortgang goed kunt monitoren.
  4. Houd rekening met bijkomende kosten en het hoger uitvallen van prijzen. Zorg ervoor dat u nooit meer uitgeeft dan dat u daadwerkelijk ter beschikking heeft. Het is daarom aan te raden een buffer te creëren.

Prijzen

prijzen
Aan het renoveren van uw woning zitten heel wat kosten verbonden, en zijn afhankelijk van de mate van renovatie en de soort renovatie. De renovatie van uw huis kan tegen zeer lage prijzen wanneer u geen vergunning nodig heeft, geen klusbedrijf in de hand neemt en zelf de materialen verzorgt. De prijzen voor materialen zijn tegenwoordig zeer laag, waardoor u bijvoorbeeld al een nieuwe vloer aanlegt voor 15 euro per vierkante meter. Daarentegen staan de prijzen voor de renovatie van bijvoorbeeld het dak, en sanitair door een erkend klusbedrijf. De renovatie van uw sanitair kost namelijk minimaal 3000 euro, exclusief de nieuwe producten. Daarnaast kunnen de prijzen voor een nieuwe aanbouw oplopen tot wel 25.000 euro. De prijzen verschillen bovendien per klusbedrijf, en zijn afhankelijk van weersomstandigheden en onverwachte kosten. Het is daarom altijd van belang de prijzen van verschillende klusbedrijven met elkaar te vergelijken.

Kies voor een vakman

Bij Klusbedrijf Nu zijn wij gespecialiseerd in het renoveren van woningen. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring, en geen klus is voor hen te veel. Wanneer u de renovatie van uw woning tegen scherpe prijzen en binnen korte tijd wilt laten uitvoeren, neem dan contact op via het offerteformulier. Wij garanderen u dat de klus vakkundig wordt uitgevoerd, met materiaal van hoge kwaliteit.

Offertes aanvragen

Voornaam: (*) Achternaam: (*) Adres: (*) Postcode: (*) Woonplaats: (*) Telefoonnummer: (*) Telefoonnummer bij geen gehoor:

Uw emailadres: (*) Omschrijving opdracht: (*)

Uw gegevens worden alleen gebruikt voor uw aanvraag.

kwaliteitskeurmerkWe werken samen met de vakmannen van Kluswebsite.nl.