Wil je een deur laten plaatsen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Deur plaatsen

Wil je een nieuwe deur plaatsen op zolder, of boven op de overloop? Of vind je het tijd worden om nieuwe buitendeuren te plaatsen? Natuurlijk kan je dit zelf doen! Maar met de hulp van een klusser weet je zeker dat jouw nieuwe deur snel, veilig en tochtdicht geplaatst is. Op zoek naar een vakman?

Start gratis offertaanvraag!

Hierna krijg je zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende experts in je mailbox. Vergelijk en kies het beste aanbod: zo bespaar jij tot wel 40% op de kosten!

Op deze pagina lees je meer over het plaatsen van buiten- en binnendeuren. Je krijgt een handig stappenplan om zelf je deur te plaatsen, en leest wat het kost als je hiervoor een vakman inschakelt.

Opdekdeur of stompe deur plaatsen?

Als je een deur in je muur wilt plaatsen, dan moet je jezelf eerst afvragen of het gaat om een opdekdeur of stompe deur.

Wat is het verschil?

Bij een opdekdeur valt de deur op het kozijn, terwijl een stompe deur er in valt. Om een opdekdeur af te hangen heb je bovendien speciale scharnieren nodig. Voordat je een nieuwe deur koopt is het dus belangrijk om te controleren om wat voor kozijn het gaat en welk type deur je nodig hebt! Kom je er zelf niet uit? Schakel een timmerman in! Het geven van advies en het plaatsen van de deur valt onder timmerwerk. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes.

deur plaatsen

Deurkozijn vervangen?

Wil je een deur in een houten wand plaatsen, dan kan het zijn dat je een deurkozijn moet vervangen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je kozijn flink beschadigd is geraakt of als je een stompe deur wilt vervangen met een opdekdeur.

Kies je voor een nieuw deurkozijn, dan is er de keuze uit verschillende materialen, zoals:

 • Kunststof
 • Hout
 • Aluminium

Kunststof is de goedkoopste optie. Wil je de mogelijkheid hebben om het kozijn uiteindelijk van kleur te veranderen, dan raden we je hout aan. Klusjesman inschakelen? Start gratis offerteaanvraag en ontvang offertes van vakmannen bij jouw uit de buurt!

Verschillen bij het plaatsen van binnen- en buitendeuren

Je kunt binnen- en buitendeuren niet zomaar door elkaar halen. Een buitendeur is gemaakt om naar buiten te kunnen. Hierdoor wordt de helft van de deur continu blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden. Belangrijk dus, dat buitendeuren daartegen bestand zijn!

Een binnendeur is hier in ieder geval niet tegen bestand. Je kut dus geen binnendeur plaatsen in een buitenmuur. De kans is groot dat de deur snel gaat slijten of zelfs gaat rotten. Dit is niet alleen slecht voor de isolatie, maar ook voor de veiligheid.

Ook bij het plaatsen is er verschil. Bij binnendeuren zijn vaak geen of hele simpele sloten, zoals in de badkamer. Bij een buitendeur heb je vaak te maken met een sterk 3-puntslot. Voor een optimale veiligheid is het belangrijk dat je de deur correct plaatst. Zo niet, dan is de deur na het plaatsen gemakkelijk open te breken.

Deur laten plaatsen? Bespaar op de kosten!

Vind de vakman met de beste prijs en bespaar zo tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken

Hoe moet je een deur plaatsen?

Wil jij het liefst zelf je deur plaatsen? Dat kan! Als je een handige klusser bent dan is het plaatsen van een deur een leuke uitdaging. Hieronder geven we je een compleet stappenplan waarmee het je zeker gaat lukken!

 • Stap 1: Kozijn opmeten. Zo weet je precies hoe groot de deur moet zijn. Doe dit op drie verschillende plaatsen: bovenaan, in het midden en onderaan. Zo weet je zeker dat het op alle plaatsen exact even groot is.
 • Stap 2: Deur op maat maken. Voor je de deur gaat plaatsen zorg je ervoor dat de afmetingen kloppen. Gaat het om een standaard deur, dan kan het voorkomen dat je nog een stukje van de lengte moet afschaven.
 • Stap 3: Scharnieren aftekenen: teken de drie verschillende scharnieren af op het kozijn. Houd aan de bovenkant 12 centimeter aan en onderaan de deur 30 centimeter. Teken het derde scharnier hiertussen af.
 • Stap 4: Uitsparing kozijn & deur uitsteken. In het kozijn moet je nu met een beitel uitsparingen maken, zodat ze diep genoeg zijn voor de scharnieren. Zet de deur in het deurkozijn, teken ook hierop de scharnieren af en steek dan opnieuw een uitsparing af.
 • Stap 5: Scharnieren bevestigen. Schroef de scharnieren vast op de deur met twee knopen.
 • Stap 6: Deur op het kozijn monteren. Schroef nu ook de scharnieren vast. Wacht even tot na het afhangen van de deur voordat je het middelste scharnier vastschroeft. Dit maakt het monteren van de binnendeuren een stuk gemakkelijker.
 • Stap 7: Plaats het slot. Maak gaten in het kozijn voor het sleutelgat en plaats daarna het slot in de deur.

Let op: wil je een nieuwe deur met kozijn plaatsen in een draagmuur? Dan raden we je aan hiervoor een vakman in te schakelen. Je wilt voorkomen dat de draagconstructie van de woning wordt aangetast! Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes.

Zelf deur plaatsen of deur laten plaatsen?

Wil jij liever zelf je deur plaatsen? Dat is zeker mogelijk. Het is een uitdagende klus en voor een ervaren klusser is het goed te doen. Zorg wel dat je goed gereedschap in huis hebt. Houd er wel rekening mee dat het eindresultaat misschien niet helemaal is zoals je verwacht, zeker niet als je voor het eerst een deur gaat plaatsen.

Gaat het dus om een deur in de woonkamer die je regelmatig ziet, dan is het misschien slimmer om hem te laten plaatsen door een vakman. Ook bij het plaatsen van buitendeuren raden we je aan een klusser in te schakelen.

Waarom?

Omdat buitendeuren moeten voldoen aan strenge eisen: ze moeten inbraakwerend zijn en geen wind of vocht doorlaten. Met de hulp van een vakman weet je zeker dat je profiteert van een optimale veiligheid én isolatie.

binnendeur plaatsen

Wat kost een deur plaatsen?

Wil je een deur plaatsen in een bestaande muur, en ben je benieuwd naar de kosten? Dit is onder meer afhankelijk van het type deur. Het plaatsen van een opdekdeur kost gemiddeld €60,- tot €80,- per deur. Een stompe binnendeur plaatsen met pu schuim is duurder: rond de €120,- tot €160,- per deur.

Het plaatsen van een buitendeur kost nog meer. Dat komt omdat hier meer eisen aan gesteld worden. De montage van een stompe buitendeur met 1-puntslot kost gemiddeld €250,- tot €300,- per deur en voor een deur met een 3-puntslot liggen de kosten rond de €300,- tot €350,- per deur. De hogere prijs komt doordat de montage een stuk complexer is. Meer informatie? Op de pagina uurtarief klusjesman lees je alles over de prijs van een klusjesman.

Besparen op de kosten? Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40%!

Deur plaatsen prijs 2022

Werkzaamheden Gemiddelde kosten*
Inmeten binnen- en buitendeuren €50,- tot €70,- per deur (prijs inmeten extra deur €10,- per stuk)
Opdekdeur plaatsen €60,- tot €80,- per deur
Stompe binnendeur plaatsen €120,- tot €160,- per deur
Stompe buitendeur met 1-puntslot plaatsen €250,- tot €300,- per deur
Stompe buitendeur met 3-puntslot plaatsen €300,- tot €350,- per deur
Kozijn vervangen of plaatsen (in bestaande uitsparing) €50,- tot €200,- per kozijn
Opdekdeur afhangen €55,- tot €75,-
Stompe deur afhangen €65,- tot €100,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, die per vakman kunnen verschillen. Vraag gratis offertes aan en ontdek de exacte prijzen.

Vind de goedkoopste vakman in jouw regio!

Vergelijk gratis offertes en kies voor het beste aanbod.

Factoren die de prijs bepalen

Als je een deur wilt plaatsen in gipswand of een buitenmuur, dan verschillen de kosten. Dat komt omdat de prijzen afhankelijk zijn van een aantal factoren.

Dit zijn onder andere:

 • Het aantal deuren: hoe meer deuren je laat plaatsen, des te hoger de totaalprijs. Maar daar staat tegenover dat de prijs per deur vaak daalt als je meerdere deuren laat plaatsen. Wil je dus besparen op de kosten, dan is het slim om je deuren in één keer te plaatsen. In plaats van dit te verspreiden over enkele maanden of zelfs jaren.
 • Soorten deuren: er zit verschil tussen stompe deuren en opdekdeuren. Ook zit er een prijsverschil tussen binnen- en buitendeuren. Een stompe deur plaatsen kost ongeveer €120,- tot €160,- per deur terwijl je voor een opdekdeur gemiddeld €60,- tot €80,- per deur betaalt!
 • De aanschaf van de deur: er zijn heel veel verschillende deuren in materialen, formaten en designs. De deuren verschillen heel erg in prijs. In de bovenstaande prijstabel zijn de materiaalkosten nog niet meegenomen.

buitendeur plaatsen

Deur laten plaatsen? Vergelijk gratis offertes!

Wil jij een nieuwe of extra deur laten plaatsen? Vind snel en gemakkelijk een vakman! Je kunt zelf je binnendeuren kopen en laten plaatsen door een klusser, zodat je zeker weet dat deze goed en veilig gemonteerd is. Op zoek naar een expert?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag krijg je zo snel mogelijk de offertes van verschillende specialisten in jouw regio. Vergelijk de prijzen en kies de vakman met het beste aanbod, om zo tot wel 40% op de kostprijs te besparen. De offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken!