Vind de beste klusjesman voor jouw project!

Start nu je aanvraag!

Keukenrenovatie

Met een keukenrenovatie krijg je de keuken van je dromen! Op deze pagina lees je alles over het opknappen van de keuken. Zo is het mogelijk om meerdere kleine renovatiewerkzaamheden te laten uitvoeren, zoals het vervangen van de keukendeurtjes of het aanrechtblad. Maar ook een grote renovatie behoort tot de opties. In dit geval pakt een vakman de gehele keuken aan.

Besparen op de kosten? Start de gratis offerteaanvraag!

Vergelijk offertes met scherpe prijzen om te besparen op de kosten van het renoveren van keukens. Vul het offerteformulier in en je ontvangt spoedig een aantal aanbiedingen. Vergelijk en bespaar tot wel 30% op de kosten!

Voordelen keukenrenovatie

Is je keuken aan vervanging toe? Met een keukenrenovatie verander je de ruimte geheel naar eigen smaak. Het is dan niet nodig om alles te vervangen. Bovendien is het opknappen van de keukenruimte een stuk goedkoper dan een gloednieuwe keuken. Soms denkt men dat een renovatie altijd een grote verbouwing is, maar dit is zeker niet het geval. Ook door een aantal onderdelen te renoveren, verander je veel.

Dit zijn de belangrijkste voordelen:

 • Een keukenrenovatie is goedkoper dan een compleet nieuwe keuken;
 • Het renoveren duurt niet lang en de ruimte ziet er snel als nieuw uit;
 • Er is vaak geen sprake van veel hak- of breekwerk en een renovatie is soms mogelijk binnen 1 dag;
 • Je richt het kookvertrek in naar eigen wensen en eisen.

Benieuwd naar de prijzen van een keukenrenovatie?

Via het offerteformulier vraag je geheel vrijblijvend meerdere offertes aan!

Offertes aanvragen


Handige tips bij keukenrenovatie

Wij hebben nog een aantal handige tips voor je! Zo is het verstandig om, voordat je gaat beginnen met het plannen van de renovatie, je budget vast te stellen. Dit helpt bij het maken van de keuzes wat je wilt laten renoveren. Maak daarnaast een ontwerp, waarop je direct al het leidingwerk aangeeft. Een keukenontwerp geeft je een beter beeld van je toekomstige keuken. Tot slot is het verstandig om keukenspecialisten in te schakelen voor de renovatie. Het renoveren gaat dan niet alleen een stuk sneller, je bent ook verzekerd van een hoogwaardige kwaliteit.

De tips op een rij:

 • Bepaal van tevoren het budget voor de renovatie;
 • Maak een ontwerp van de vernieuwde keukenruimte;
 • Bekijk of het nodig is om leidingen te verleggen of nieuwe aan te leggen;
 • Schakel vakmannen in voor het renoveren voor het beste resultaat;

Keukenrenovatie prijzen

De totaalprijs van een keukenrenovatie is voornamelijk afhankelijk van de onderdelen die je laat renoveren en de grootte van het kookvertrek. Voor een complete keukenrenovatie van een kleine keuken moet je denken aan een gemiddelde prijs van €350,- tot €950,-. Een gemiddelde keuken kost iets meer, namelijk €900,- tot €2000,-. In de prijstabel vind je nog meer gemiddelde prijzen en wat een vakman voor je renoveert voor deze prijs.

Meer weten over de exacte prijzen?

Vraag dan gratis offertes aan. Je krijgt niet alleen inzicht in de exacte prijzen voor jouw keukenrenovatie, maar kiest ook eenvoudig de beste keukenspecialist uit.

Prijstabel: keukenrenovatie kosten

Soort keuken Voorbeeld Gemiddelde kosten
Kleine keuken 3 keukendeuren
3 ladefronten
1 koelkastpaneel
€350,- tot €950,-
Gemiddelde keuken 8 keukendeuren
5 ladefronten
1 koelkastpaneel
1 vaatwasserpaneel
€900,- tot €2000,-
Grote keuken 12 keukendeuren
7 ladefronten
1 koelkastpaneel
1 vaatwasserpaneel
€1000,- tot €3000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. De prijzen zijn incl. btw en arbeidskosten. Voor exacte prijzen vraag je een offerte aan via het offerteformulier.

Wat beïnvloedt de prijzen?

Er zijn een aantal factoren die de totaalprijs voor het renoveren van keukens beïnvloeden. Voorbeelden zijn de materiaalkosten en de arbeidskosten, maar ook de grootte van de keuken en de gewenste keukenapparatuur zijn van invloed op de prijzen. Een aanrechtblad van natuursteen is bijvoorbeeld duurder dan een blad van composiet. Het vernieuwen van de folie van de frontjes is een stuk goedkoper dan het aanschaffen van compleet nieuwe keukendeurtjes.

Hoe hoog is de btw?

Voor het renoveren van je keuken geldt in de meeste gevallen het normale tarief van 21%. Is je woning ouder dan twee jaar en laat je de keukenwanden schilderen, stukadoren of behangen? Dan betaal je hiervoor het verlaagde tarief van 6%. Vanaf 1 januari wordt dit tarief verhoogd van 6% naar 9%. Lees op belastingdienst.nl meer over het btw-tarief.

keuken vernieuwen

Voorbeelden keuken renoveren

Heb je al een idee hoe je keuken eruit moet gaan zien of wat je wilt laten opknappen? Misschien wil je wel de keukenfrontjes opknappen? Of juist de verouderde apparatuur vernieuwen. Het is niet altijd nodig om de frontjes helemaal te vervangen. Door nieuwe folie aan te brengen zien ze er weer als nieuw uit. Andere voorbeelden zijn het renoveren van de tegels van de spatwand en het opknappen van het keukenblad.

Is een keukenrenovatie ook mogelijk voor een kleine keuken?

Ja zeker! Het maakt niet uit hoe groot of hoe klein het kookvertrek is, een renovatie is altijd mogelijk. Het maakt ook niet uit van welk merk de kastjes zijn gemaakt. Ikea of een ander merk? Een vakman heeft hier ervaring mee!

Keukenfrontjes opknappen

Bij oude keukenfrontjes zien keukenspecialisten vaak scheurtjes of loslatende folie of slecht werkende scharnieren. Hierdoor gaan de deurtjes van Ikea of een ander keukenmerk onder andere scheef hangen. Met een renovatie worden de frontjes opgeknapt. Wanneer de deurtjes te verouderd of beschadigd zijn is het verstandiger om nieuwe keukendeurtjes te plaatsen.

Het renoveren van de keukenfrontjes bestaat onder andere uit het vernieuwen van de folie op de frontjes, het opknappen van de scharnieren en het plaatsen van nieuwe handgrepen. Wil je een compleet nieuwe uitstraling van je landelijke of moderne Ikea-keuken? Kies dan bijvoorbeeld voor een nieuwe kleur of andere houttint van het folie van de keukenkastjes.

Keukenapparatuur vervangen

Een keukenruimte is natuurlijk niet compleet zonder keukenapparatuur, denk hierbij aan een koelkast, oven, gasfornuis, magnetron of stoomoven. Werkt de apparatuur niet goed meer? Soms is het mogelijk om het te repareren, maar vaak is het nodig om de apparatuur te vervangen. Voordeel is wel dat een nieuwe koelkast energiezuiniger is en dat je de keuze hebt uit een breed assortiment apparatuur. De vakman plaatst de apparatuur voor je en zorgt ervoor dat alles goed werkt.

keukenapparatuur vervangen

Tegeltjes vervangen

Zijn de tegels verouderd, gebarsten of laten ze los? Of vind je de kleur niet mooi meer? Laat ze dan vernieuwen! Voor het betegelen van een keukenruimte wordt meestal gekozen voor een geglazuurde tegel. Deze zijn namelijk niet poreus en eenvoudig schoon te maken.

Liever geen tegeltjeswand?

Bekijk dan eens de mogelijkheden voor een spatwand van glas of rvs. Dit geeft een groot voor en na verschil. Daarnaast is het ook mogelijk om de wanden te verven en te behandelen met een speciale coating voor bescherming tegen water en vetvlekken. Er zijn tegenwoordig ook verfsoorten die water afstoten en die je gemakkelijk schoonmaakt.

Keukengrepen vervangen

Het vervangen van de keukengrepen is een kleine keukenrenovatie, maar wel een renovatie met een groot effect. Je verwacht het misschien niet, maar de grepen hebben veel invloed op de uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor strakke keukengrepen van rvs of voor porselein voor een landelijke uitstraling. Naast grepen zijn keukenknoppen ook zeer geschikt voor het opknappen van je keuken.

De keukengrepen van de keukenkastjes zijn onderdeel van het keukenbeslag. Ander beslag zijn de scharnieren, kranen en dergelijke. Pas al het beslag op elkaar af, dan past het goed bij elkaar. Dit komt de landelijke of moderne stijl van het keukenblok ten goede.

Keukenblad renoveren

Een keukenblad wordt elke dag intensief gebruikt. Je bereidt er je eten op, legt borden erop klaar en vaak is het ook de plek waar de afwas verzameld wordt. Een werkblad slijt doorgebruik en daarom is het nodig om deze iets sneller te vernieuwen dan bijvoorbeeld het spatbord.

Je hebt de keuze uit allerlei materiaalsoorten. Voorbeelden zijn modern rvs, beton of een aanrechtblad van natuursteen. Marmer en graniet zijn veelgebruikte soorten natuursteen. Andere voorbeelden van materialen zijn kunststof, hout of composiet. Een nieuw werkblad gaat weer jarenlang mee. De prijs is afhankelijk van de grootte van het blad en het materiaal waar je voor kiest.


Klusjesman inhuren voor de keukenrenovatie?

Vraag offertes aan, vergelijk onderling en bespaar op de kosten!

Offertes aanvragen


Hoe gaat een klusjesman te werk?

Je bent vast nieuwsgierig naar de werkwijze van een klusjesman voor het renoveren? Over het algemeen volgt de vakman onderstaand stappenplan. Afhankelijk van de grootte van de keukenrenovatie worden er stappen overgeslagen of juist toegevoegd.

Zo gaat de klusjesman te werk!

 1. De onderdelen die je wilt laten vervangen worden verwijderd uit de keuken.
 2. Moeten er leidingen verlegd of aangelegd worden? Dan doet de vakman dit eerst voordat hij verder gaat met het opknappen.
 3. De klusjesman repareert alle kapotte onderdelen, zoals scheve deurtjes of een defecte oven.
 4. De vakman plaatst een nieuw aanrechtblad, knapt de keukenkastjes op en installeert de keukenapparatuur.
 5. De vakman brengt eventueel nieuwe tegels aan, legt nieuwe vloerbedekking of schildert de muren.
 6. De laatste dingen, zoals handgreepjes, stopcontacten en verlichting, worden gerenoveerd. Het voor en na verschil is groot!

Zelf doen of uitbesteden?

Eén van de voordelen van het uitbesteden van de keukenrenovatie is dat het renoveren een stuk sneller gaat dan wanneer u de werkzaamheden zelf doet. Je zit dan niet lang in een verbouwing en maakt snel weer gebruik van je keuken. Bovendien heeft een klusbedrijf veel ervaring in het renoveren van keukens. De klusjesman heeft handige tips en oplossingen voor je en geeft je graag deskundig advies.

Het maakt niet uit van welk merk je keukenblok is. Wil je je Ikea-keuken laten renoveren? Geen probleem. De klusjesmannen hebben veel ervaring met het renoveren van Ikea-keukens. Soms is het zelfs mogelijk om een renovatie binnen 1 dag uit te voeren. ’s Ochtends begin je je dag in je oude keuken en na 1 dag ziet de ruimte er helemaal vernieuwd uit.

keuken renoveren kosten

Keukenrenovatie bespaartips

Je bespaart op verschillende manieren op de kosten van een keukenrenovatie. Bijvoorbeeld door een aantal onderdelen zelf te vervangen en door het bouwafval op te ruimen. Door ervoor te zorgen dat de keuken goed toegankelijk en vrij van rommel is, begint de klusjesman direct met het renoveren. Dit scheelt op de arbeidskosten. Ook de keuze voor het materiaal beïnvloedt de totaalprijs. Kies bijvoorbeeld niet voor natuursteen of beton, maar voor composiet met een betonlook.

De belangrijkste bespaartips:

 • Door te kiezen voor een goedkoper materiaalsoort bespaar je aanzienlijk op de kosten van de keukenrenovatie.
 • Kies niet voor A-merk apparatuur, maar bespaar door apparatuur van een B-merk te laten plaatsen.
 • Doe een aantal kleine klusjes zelf, zoals het vervangen van de keukenscharnieren.
 • Zorg dat de ruimte vrij is van rommel en ruim zelf het bouwafval op.
 • Elke keukenspecialist hanteert zijn eigen tarieven, je bespaart tot wel 30% op de kosten door offertes te vergelijken.

Keukenrenovatie ervaringen

Lees hier meer over de ervaringen van anderen over het renoveren van een keuken!

klantenreview keukenrenovatie
“Onze keuken was erg lelijk geworden en de folie liet los. Het verschil tussen voor en na de renovatie is enorm. Wij genieten weer van onze nieuwe keuken!”
Fam. Hendriks
keukenrenovatie klantenreview
“Onze ervaringen met een keukenrenovatie zijn zeer positief. Goedkoop, snel en de keuken ziet er mooi uit. We kozen voor een uitgebreidere renovatie!”
J. van Dijk

Een klusjesman kun je ook inhuren voor:

 • Kozijnen vervangen: bekijk welke stappen een klusjesman doorloopt.
 • Binnenwerk: welke klussen doet een klusser binnen voor je?
 • Buitenwerk: welke klussen voert een klusjesman buiten allemaal voor je uit?

keukenrenovatie klusjesman

Keuken renoveren? Vergelijk offertes!

Een renovatie van je keuken is een stuk goedkoper dan het plaatsen van een compleet nieuwe keuken. Door de keukenruimte te renoveren, pas je de ruimte helemaal aan naar je eigen wensen en eisen. Kies bijvoorbeeld voor het opknappen van het aanrechtblad, de keukendeurtjes of plaats een nieuwe spatwand. Aan jou de keuze! Een renovatie hoeft niet veel tijd te kosten. Zo is het al mogelijk om kleine renovatiewerken binnen 1 dag af te ronden.

De beste tip om te besparen op de kosten van een keukenrenovatie, is door offertes met scherpe prijzen te vergelijken. De besparing loopt dan op tot wel 30%! Vul het offerteformulier in en je ontvangt spoedig een aantal aanbiedingen van klusbedrijven uit jouw regio. Je kiest eenvoudig het beste klusbedrijf voor de keukenrenovatie.

Start nu je aanvraag!