Vind de beste klusjesman voor jouw project!

Gratis offertes vergelijken

Binnenwerk

Wil je een nieuwe vloer laten aanleggen? Of is het schilderwerk verouderd en aan vervanging toe? Op deze pagina lees je meer over de klussen die een klussenbedrijf voor je uitvoert, de mogelijkheden en geven we een aantal gemiddelde prijzen.

Start de gratis offerteaanvraag!

Bespaar op de kosten van een klusjesman door offertes te vergelijken! Je hoeft niet diverse bedrijven op te bellen voor een prijsopgaaf, alleen het invullen van het offerteformulier is al genoeg. Je ontvangt spoedig meerdere aanbiedingen van klusbedrijven uit de regio. Vergelijk en bespaar.

Voordelen inschakelen klusbedrijf

Het inschakelen van een klusbedrijf heeft een aantal voordelen. Vaak zijn kluswerkzaamheden meer werk dan je in eerste instantie denkt, ook de kleine klusjes. Met een klusser wordt het arbeidsintensieve werk voor je gedaan. Door de ervaring van de klusjesman verlopen de kluswerkzaamheden bovendien een stuk sneller. Zo heb je geen last van de rommel of een lange verbouwing.

De belangrijkste voordelen van het inschakelen van een klusbedrijf:

 • De klussen verlopen snel en probleemloos.
 • Je hoeft geen dure gereedschappen of andere materialen aan te schaffen.
 • De vakman geeft je graag deskundig advies over de mogelijkheden.

Klussen binnenshuis

Er zijn vele klussen binnenshuis die een klusser voor u uitvoert. Dit zijn een aantal van de meest voorkomende klussen:

Badkamer

Helemaal zat van je badkamer en wil je de gehele ruimte opknappen? De klusjesman brengt nieuw tegelwerk aan, zorgt voor het verleggen van leidingen en zorgt voor een vakkundige plaatsing van het sanitair. Ook kleine werken zijn mogelijk, zoals het vervangen van het toilet of het plaatsen van een comfortabel ligbad. Zorg in de badkamer voor een goede ventilatie. Het is een vochtige ruimte en zonder ventilatie heb je kans op vochtproblemen en schimmelvorming.

Video: badkamerrenovatie

In de video zie je hoe een vakman een renovatie van de badkamer aanpakt.

Behangen

De wanden van je woning laten behangen kost gemiddeld €5,- per vierkante meter. Behangen lijkt soms zo eenvoudig, maar dat is het zeker niet. Het patroon van het behang moet bijvoorbeeld doorlopen, er moet niet te veel behanglijm gebruikt worden en je wilt natuurlijk dat de naden strak tegen elkaar aan liggen. De vakman gebruikt een brede kwast om de lijm egaal aan te brengen en brengt het behang netjes aan.

Installatiewerk

Het werken met elektriciteit vereist ervaring en vakkennis. Verkeerd aangebrachte elektriciteitswerken werken niet goed, maar zijn ook gevaarlijk. Installatiewerk in een woning bestaat uit het vervangen of aanleggen van elektriciteitskabels, plaatsen van nieuwe stopcontacten of het installeren van een alarmsysteem.

Moet een cv-ketel ook geïnstalleerd worden?

Ja zeker! De installatie van een cv-ketel komt zeer nauwkeurig, alleen met de juiste instellingen behaal je een hoog rendement en voorkom je storingen.

Huis laten beveiligen met een alarmsysteem?

Schakel een klusbedrijf in voor de installatie!

Offertes aanvragen

Alarmsysteem installeren

Wist je dat een klusbedrijf ook perfect een alarmsysteem voor je installeert? Er zijn vele soorten alarmsystemen, bijvoorbeeld een systeem met een camera waarbij je meteen ziet wie er voor je deur staat of een systeem dat reageert op bewegingen. De prijs voor het installeren van een alarmsysteem is afhankelijk of het systeem bekabeld of draadloos is en hoe uitgebreid het alarmsysteem is. De prijs ligt gemiddeld tussen de €750,- en de €1.000,- inclusief apparatuur.

Cv-ketel

Een cv-ketel is een onderdeel van het centraal verwarmingssysteem, samen met de boiler, leidingen en de radiatoren. Een goede installatie van de cv-ketel voorkomt storingen en dan werkt de ketel optimaal.

Laat minstens één keer per jaar een monteur komen voor een onderhoudsbeurt. Tijdens het onderhoud controleert de monteur de druk, de werking en of er onderdelen vervangen moeten worden. Onderhoud verlengt de levensduur van je ketel. Eenmalig onderhoud kost ongeveer €70,- tot €90,-.

klusjesman elektra aanleggen

Elektriciteit aanleggen

Heb je een mooie nieuwe lamp gekocht, maar is het nodig om nieuwe elektriciteitsdraden aan te leggen voor de lamp? Of wil je graag meer stopcontacten? Een vakman legt nieuwe elektriciteit aan in de bestaande leidingen of legt geheel nieuwe leidingen aan. Ook het aansluiten van buitenverlichting met veilige schakelaars is geen probleem.

De klusjesman bekijkt ook direct of het nodig is dat er meer groepen in de elektriciteitskast aangelegd moeten worden. Het is namelijk verstandig om grote apparaten, zoals de wasmachine en keukenapparatuur op een eigen groep te zetten. Wanneer je te weinig groepen in je woning hebt, is het mogelijk dat je problemen met overbelasting krijgt.

Leidingwerk en riolering

Wil je graag een buitenkraan laten aanleggen of is het nodig om leidingwerk te verleggen voor een nieuw hangend toilet? De prijs voor nieuw leidingwerk is afhankelijk van de lengte aan leidingen dat je nodig hebt, de koppelingen en of het een gas- of waterleiding is. Houd rekening met een gemiddelde prijs tussen de €50,- en de €150,-.

Verstopte riolering?

Dat is vervelend! Natuurlijk wil je dit zo snel mogelijk laten oplossen. Een vakman gebruikt diverse hulpmiddelen bij het oplossen van een verstopping, bijvoorbeeld een trekveer. Pas op met het gebruik van chemische oplosmiddelen, deze beschadigen soms de riolering.

sanitair installeren

Sanitair plaatsen

Plaats een modern hangend toilet of vervang al het verouderde sanitair in je badkamer. Je hebt de keuze uit verschillende merken, materiaalsoorten en kleuren. Het is belangrijk dat het sanitair op de juiste manier wordt aangelegd. Een verkeerde afwatering zorgt er bijvoorbeeld voor dat het water in de douche niet goed wegloopt. Waterschade is het gevolg.

Wat kost het?

Het is lastig om exacte kosten te geven, want deze worden beïnvloedt door vele factoren. Denk hierbij aan wat je wilt laten plaatsen, of het nodig is om leidingen te verleggen en de gewenste afwerking.

Handig: Bekijk hier het uurtarief van een klusjesman

Verwarming en airconditioning

Door het verwarmingssysteem en de airconditioning goed te blijven onderhouden, werken ze beter en verleng je de levensduur. Je hebt de keuze uit verschillende soorten radiatoren. Bijvoorbeeld een designradiator, een vrijstaande radiator of een paneelradiator. De grootte van de verwarming is afhankelijk van het vermogen en de grootte van de ruimte. Wanneer je een nieuw model radiator laat plaatsen, is het soms nodig om leidingen te verleggen.

Warmer wonen in een geïsoleerd huis?

Klusjesmannen isoleren je vloer, dak of gevel!

Offertes aanvragen

Isolatiewerk

Door je woning te isoleren voorkom je warmteverlies. Met de juiste woningisolatie hoef je minder te stoken en hierdoor bespaar je op de energiekosten. Door het aanbrengen van dakisolatie bespaar je zo tot een paar honderd euro per jaar op de stookkosten. Naast isolatie in het dak zijn er nog meer vormen van isolatie mogelijk, bijvoorbeeld vloerisolatie, gevelisolatie of zolderisolatie.

De klusjesman zorgt voor het juist aanbrengen van de isolatiematerialen. Hiermee behaal je het hoogst mogelijke rendement. Bovendien geeft hij je advies over de geschikte materialen. De kosten zijn afhankelijk van het isolatiewerk. Eén van de goedkoopste soorten woningisolatie is spouwisolatie. Dakisolatie is een stuk duurder, maar levert je wel de grootste besparing op.

Lekkage verhelpen

Het opsporen van een lekkage kost gemiddeld €150,-. Een vakman gebruikt hier diverse hulpmiddelen voor, zoals een endoscoop, kleurtest of een rooktest. De kosten voor het repareren van een lekkage zijn afhankelijk van meerdere factoren. Denk aan de plek van de lekkage en de ernst van het probleem. Een lekkage verhelpen in één van de verwarmingsbuizen kost gemiddeld €75,-.

Video: lekdetectie

In deze video zie je meer over het detecteren van lekkages.

Keukens

Scheve keukendeurtjes, een verouderd aanrechtblad of kapotte keukenapparatuur? Dat wil je natuurlijk laten repareren! De vakman brengt nieuwe scharnieren aan, repareert kapotte keukenkastjes en zorgt ervoor dat je keukenapparatuur weer goed werkt.

Wil je je keuken renoveren? Met kleine renovatiewerkzaamheden krijgt je keuken een geheel nieuwe uitstraling. Bijvoorbeeld door de folie van de keukenfrontjes te vervangen of het werkblad renoveren.

Schilderwerk

Voor schilderwerk rekent een vakman per vierkante meter of per uur. De kosten per vierkante meter zijn gemiddeld €30,- tot €35,- en het uurtarief is gemiddeld €35,- tot €40,-. Voor een grote klus is het verstandig om te kiezen voor een prijs per vierkante meter, dan heb je niet te maken met onverwachte hogere kosten als het langer duurt dan verwacht.

Wanneer moet je de wanden, kozijnen of plafonds schilderen?

Binnenschilderwerk moet ongeveer om de zeven jaar opnieuw gedaan worden. Zie je blaasjes, laat de verf los of poedert de verf? Dan is het nodig om eerder te schilderen.

klusbedrijf muur stucen

Stucwerk

Met stucwerk maakt een vakman de wanden egaal. Eventuele oneffenheden worden netjes weggewerkt. Er zijn verschillende soorten stucwerk, zoals het behang- of sausklaar maken van wanden of spackspuitwerk. Spackspuitwerk wordt met een machine aangebracht en gaat zeer snel. Voor stucwerk zijn er diverse kleuren en korrels nodig. Hoe kleiner de korrel, hoe gladder het resultaat is.

Spackspuitwerk is het goedkoopste, dit kost ongeveer €5,- tot €11,- per vierkante meter. De kosten voor behang- of sausklaar maken van wanden is ongeveer €10,- tot €20,- per m2. Het plafond stucen kost gemiddeld €15,- tot €30,- per m2.

Tegelzetten

Voor het tegelzetten gebruikt een tegelzetter diverse materialen. De tegels worden vastgemaakt met lijm of worden in cement gezet. Om te zorgen dat de afstanden tussen de tegels overal gelijk is, gebruikt de tegelzetter voegkruisjes en een draad. De draad helpt om de tegels in een rechte lijn te leggen. Tussen de tegels komt een elastische voeg of een voeg van cement.

Door een klusjesman in te schakelen voor het tegelzetten hoef je zelf geen materiaal of hulpmiddelen zoals een tegelsnijder aan te schaffen. De tarieven voor een tegelzetter liggen gemiddeld tussen de €25,- en de €55,- per uur.

Timmerwerk

Timmerwerk bestaat uit alles wat te maken heeft met hout. Bijvoorbeeld het plaatsen van een nieuwe houten vloer, het repareren of maken van een trap en het bouwen van een mooie inloopkast. Wil je bijvoorbeeld op maat gemaakte keukenkasten? Laat ze dan maken door een timmerman! De timmerman zorgt voor al het timmerwerk, van het maken tot het afwerken. Houd rekening met een gemiddelde prijs tussen de €25,- en de €40,- per uur voor een timmerman.

Deuren

Heb je een vakman nodig voor het monteren van een nieuwe deur? Of hangt de deur scheef en heb je iemand nodig voor het afhangen? Vul dan het offerteformulier in! De kosten voor het plaatsen, afhangen of vervangen van een binnendeur kost gemiddeld €100,- per deur. De klusjesman zorgt ervoor dat de deur perfect past, recht hangt en soepel open en dicht gaat. Eventueel schaaft hij een houten deur nog een beetje bij. Lees meer over een deur laten plaatsen op de pagina Deur plaatsen!

Kozijnen

Schilder de binnenkozijnen minstens één keer per zeven jaar. Gebruik hiervoor acryllak, dit geeft het beste resultaat. Controleer de kozijnen regelmatig op beschadigingen of houtrot. Wanneer je houtrot tegenkomt, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te laten repareren. Houtrot dringt namelijk steeds dieper in het kozijn en tast een steeds groter deel aan. Houten kozijnen zijn vaak eenvoudig te repareren, bijvoorbeeld met speciale houtvuller. Kunststof kozijnen zijn iets lastiger te repareren, hiervoor gebruikt de vakman een spotrepair of hij saneert de folie.

meubelmaker

Meubels maken

Altijd al eens een kast gewild die precies in je woning past? Of heb je een idee voor een prachtige grote eettafel? Laat dan je meubels op maat maken. Het voordeel van het maken van meubels op maat, is dat je alles kunt aanpassen naar je eigen wensen en eisen. Van het materiaal dat de klusser gebruikt tot het aantal lades in de kast of de tafelpoten.

Samen met de vakman maak je een ontwerp en geef je je wensen aan. Aan de hand van het ontwerp maakt de vakman dan de meubelstukken. Naast het maken van de meubels, is het ook mogelijk om kapotte meubelstukken te laten repareren.

Trappen

Schakel een vakman in voor het repareren van krakende traptreden, het aanbrengen van trapverlichting of het plaatsen van antislip om uitglijden te voorkomen. Een trap renoveer je eenvoudig door overzettreden te laten plaatsen.

Houten trappen onderhoud je door ze regelmatig te oliën of te schilderen. Zitten er veel beschadigingen op de trap? Door het hout te zandstralen verwijder je alle beschadigingen en oneffenheden.

Wanden en plafonds

Ben je de kleur van de wanden helemaal zat? Laat ze dan verven door een vakman in elke gewenste kleur. Door rook, het branden van kaarsen en veroudering worden de wanden en plafonds steeds doffer en vergelen ze. Door de binnenmuren en het plafond te schilderen, ziet je woning er weer fris en netjes uit.

Nieuwe vloer laten leggen?

Door offertes aan te vragen kom je in contact met een klusbedrijf!

Start nu je aanvraag!

Vloeren

Heb je hulp nodig bij het leggen van een parketvloer, linoleum, vinyl of laminaat? Een klusjesman helpt je graag! De kosten voor het leggen van een vloer zijn afhankelijk van de grootte van het vloeroppervlak en de vloerbedekking. Tapijt leggen gaat bijvoorbeeld een stuk sneller dan een parketvloer, hierdoor is het leggen van tapijt goedkoper. Koop zelf de vloerbedekking of geef je wensen door aan de klusjesman.

Vloerbedekking

Nieuwe vloerbedekking wordt vastgemaakt met speciale lijm of dubbelzijdig tape. Soms is het nodig om een ondertapijt te leggen. De vakman legt de vloerbedekking strak en netjes. Hierdoor ziet er mooier uit. Je hebt de keuze uit laagpolig- of hoogpolig tapijt. Hoogpolig tapijt vereist meer schoonmaak, want hier blijft meer stof in hangen. Wanneer je last hebt van een allergie voor huisstof, is het verstandiger om te kiezen voor laagpolige vloerbedekking.

Heb ik een ondertapijt nodig?

Of je een ondertapijt nodig hebt bij vloerbedekking, is afhankelijk van de onderlaag van het tapijt. Wanneer deze een rug heeft van schuim of foam is het niet nodig. Gebruik geen ondervloer wanneer je vloerverwarming hebt. Dit houdt namelijk de warmte tegen.

klusbedrijf vloeren leggen

Parket

Parket is houten vloerbedekking. Je hebt de keuze uit lamelparket en massief parket. Massief parket bestaat uit één plank en lamelparket zijn houten planken die opgebouwd zijn uit meerdere lagen. Deze lagen zijn kruislins verlijmd. Daarnaast zijn er nog tal van afwerkingen, bijvoorbeeld met olie, lak of wax.

Laminaat

De kosten voor het leggen van laminaat zijn gemiddeld €6,- tot €8,- per vierkante meter. Laminaat is opgebouwd uit meerdere lagen, meestal een kunststof laag, een drager en een kunststof toplaag. De laag onder de toplaag is bedrukt, bijvoorbeeld met houtstructuur.

Er zijn vier verschillende laminaatvloeren:

 1. High Pressured Laminate: met een zeer sterke toplaag en geperste melaminelagen. HPL is zeer sterk en goed bestand tegen krassen.
 2. Direct Pressed Laminate: minder sterk dan HPL.
 3. Continious Pressed Laminate: deze vloer is goedkoper, maar heft een dunnere toplaag.
 4. Direct Laminate Printing: DLP heeft geen bedrukte toplaag, maar de drager is bedrukt. Daarbovenop komt een dunne transparante toplaag.

Zolder verbouwen

Schakel vandaag nog een vakman in voor het verbouwen of afwerken van de zolder. Breng direct isolatie aan om warmteverlies te voorkomen. De vakman werkt de zolderwanden en het plafond af met voorzetwanden, zorgt voor het extra kamers door valse wanden te plaatsen en legt eventueel elektriciteit aan.

Andere werkzaamheden klusbedrijf

Naast al deze klussen binnenshuis, voert een klusbedrijf ook vele klussen buitenshuis uit. Denk aan buitenwerkzaamheden zoals verven of vervangen van kozijnen of houten gevelbekleding, onderhoud aan uw tuin en het leggen van dakbedekking. Net als binnenwerk zijn de werkzaamheden voor buitenwerk door een klusjesman zeer divers.

Tips voor het inschakelen van een klussenbedrijf

Wij hebben nog een aantal handige tips voor het inschakelen van een klussenbedrijf! Lees deze tips door:

 • Bepaal van tevoren wat je wilt laten verbouwen en wat het budget is.
 • Lees de voorwaarden goed door.
 • Controleer wat is inbegrepen in de totaalprijs en of er voorrijkosten gerekend worden.
 • Vraag naar de tijdsplanning en de garantievoorwaarden.
 • Vergelijk offertes van meerdere klusbedrijven om de beste klusjesman te kiezen.

klusser

Besparen op de kosten? Vergelijk offertes!

Met een klusjesman ben je verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en deskundige hulp. De klussen verlopen snel en probleemloos door de ervaring van de klussers. Hierdoor zit je niet lang in een verbouwing.

Wist je dat elk klusbedrijf zijn eigen tarieven hanteert? Ga daarom niet met de eerste de beste akkoord, maar vergelijk eerst offertes. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor het binnenwerk. Vul het offerteformulier in en ontvang spoedig een aantal aanbiedingen!

Gratis offertes vergelijken