Een allround klusbedrijf voor uw buitenwerk

Wilt u nieuwe zonwering? Is het al lang weer tijd voor het schilderwerk? Bent u eigenlijk toe aan nieuwe kozijnen? Aan deze en andere klussen buitenshuis komt u vaak niet toe vanwege tijdgebrek of door de weersomstandigheden. Het is daarom ook aan te raden of voor uw schilderwerk, bestrating en andere werkzaamheden buitenshuis, een professioneel klusser in te schakelen. Deze zorgt ervoor dat de klussen snel en vakkundig worden uitgevoerd, terwijl u er geen omzien meer naar heeft. Bij Klusbedrijf Nu streven wij ernaar u in contact te brengen met de beste klusbedrijven uit uw regio. Bij ons heeft u gegarandeerd snel contact met de beste vakmensen uit de buurt, en bent u zeker van kwaliteit en betrouwbaarheid tegen lage prijzen. Ga dus voor uw tuinonderhoud, schilderwerk, zonwering en andere klussen buitenshuis naar Klusbedrijf Nu.

Verschillende buitenwerkzaamheden

De buitenwerkzaamheden van een professioneel klusbedrijf zijn erg verschillend. De meeste mensen weten wel dat klusbedrijven taken uitvoeren als de bestrating van oprit en terras, het vervangen van kozijnen en het onderhouden van schilderwerk. Daarnaast kunnen professionele klussers echter nog veel meer taken buitenshuis voor u uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van nieuwe zonwering, en het onderhouden van uw tuin. In onderstaand lijstje krijgt u een overzicht van een aantal buitenwerkzaamheden en de gemiddelde kosten die hieraan verbonden zijn.

Buiten schilderwerk

Naast binnen schilderwerk verzorgen klusbedrijven ook uw buiten schilderwerk. Hieronder wordt het schilderwerk van uw deuren en kozijnen, maar ook schutting of gevel bedoeld. Zo’n één keer per 4 à 5 jaar moet het buiten schilderwerk opnieuw worden gedaan. Hierbij moet u er rekening mee houden dat het schilderwerk aan de west- en zuidzijde eerder moeten worden geverfd dankzij de weersomstandigheden. Het goed verzorgen van het schilderwerk is met name bedoeld ter bescherming van het materiaal tegen weer en wind. Met onderhouden schilderwerk voorkomt u problemen als houtrot en roest in uw kozijnen. Bovendien zorgt goed verzorgd schilderwerk voor een verhoging van de waarde van uw huis. Wanneer u een klusbedrijf inschakelt voor het buiten schilderwerk, is het van belang rekening te houden met kleurafspraken in uw wijk, en de verwachtte weersomstandigheden. Zo is de zomer de ideale periode voor het uitvoeren van schilderwerk, de prijzen lopen dan echter ook enigszins op. Gemiddeld komen de kosten voor buiten schilderwerk op zo’n 37 euro per vierkante meter, of tussen de 40 en 50 euro voor het uurloon van de schilder. Wanneer het onderliggende (oude) schilderwerk eerst verwijderd moet worden, zullen de prijzen sterk oplopen.

Kozijnen vervangen

Het vervangen van uw kozijnen is tevens een klus die kan worden uitgevoerd door een ervaren vakman. Kozijnen kunnen na verloop van tijd, ondanks goed onderhouden schilderwerk, gaan rotten of raken anderszins beschadigd door weer en wind. Het is daarom aan te raden de kozijnen tijdig te vervangen. Hierdoor behoudt u de isolatie van uw woning, en blijft ook de inbraakpreventie up to date. De aanschaf en het vervangen van kozijnen kan flink in de prijzen lopen. Het is daarom van belang u eerst goed te beraden op het soort kozijnen dat u wilt, en de eisen die u aan de kozijnen stelt. Over het algemeen leveren klusbedrijven kozijnen in drie verschillende materiaalsoorten: hout, kunststof en aluminium. Deze hebben elk hun eigen voordelen (zoals flexibel materiaal (hout), trekt geen vuil aan (aluminium) of hoge isolatiewaarde (kunststof), en brengen elk weer andere onderhoudspunten met zich mee. Welke kozijnen voor u geschikt zijn, kunt u het beste met de experts bespreken. Als we kijken naar de prijzen, dan bent u voor de aanschaf van één kozijn (inclusief uithalen oude kozijn, installatie nieuwe, installatie isolerend glas, uurloon en materiaalkosten): 3700 euro kwijt voor een kunststof kozijn, 4600 voor aluminium en 4500 voor hout. Het aanschaffen van nieuwe kozijnen vergt dan ook enige voorbereiding.

Installeren van zonwering

Om uw woning goed tegen de zon te beschermen, kunt u overwegen goede zonwering te installeren. De installatie van zonwering is echter geen eenvoudige klus. U kunt daarom hier het best een ervaren vakman om hulp vragen. De meeste klusbedrijven hebben redelijke ervaring met het installeren van zonwering, die tegenwoordig zelfs met zonne-energie aangestuurd kan worden. Wanneer u de keuze in zonwering heeft gemaakt, kunt u eenvoudig een afspraak maken voor de installatie. Door de zonwering professioneel te laten monteren, bent u verzekerd van een koel huis tijdens de zomer, en een goede bescherming tegen direct lichtinval. Daarnaast heeft u gegarandeerd geen problemen met de (elektronische) aansturing van de zonwering. De kosten voor het installeren van zonwering liggen (exclusief het materiaal) op zo’n 40 euro per uur.

Bestrating en tuinonderhoud

Buitenwerk omvat niet alleen het directe onderhoud aan uw woning, maar behelst ook taken als de bestrating van uw terras, of het tuinonderhoud. Wilt u wel een mooie bloemenzee in de voortuin, maar heeft u geen tijd voor het tuinonderhoud? Dan kunt u gemakkelijk en snel een klusbedrijf inschakelen voor het grote werk. Hiermee bespaart u een heleboel tijd, maar heeft u wel de tuin die u wenst. Wilt u daarnaast uw terras voorzien van siertegels, of heeft u last van verzakking van uw oprit, dan kunt u de experts vragen om eens te kijken naar de bestrating rondom uw woning. Welke klus u ook op het gebied van terras- of tuinonderhoud heeft, de meeste ervaren klusbedrijven hebben enkele professionals op dit gebied beschikbaar. De kosten variëren per klus, maar u moet rekenen op een uurloon tussen de 25 en 45 euro.

Van alle markten thuis

De medewerkers van Klusbedrijf Nu zijn van alle markten thuis wat betreft het buitenwerk van uw woning. Of het nu gaat om het buiten schilderwerk, het vervangen van kozijnen, de installatie van zonwering of klussen op het gebied van bestrating en tuinonderhoud, onze medewerkers kunnen u hierbij van dienst zijn. Heeft u interesse in onze aanbiedingen? Of heeft u specifieke vragen op het gebied van schilderwerk en andere buitenklussen? Neem contact met ons op via het offerteformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!