Vind de beste klusjesman voor jouw project!

Gratis & vrijblijvend

Buitenwerk

Op zoek naar een klusbedrijf voor buitenwerk? Lees dan snel verder! Op deze pagina lees je alles over de klussen voor buitenwerk en hoe je bespaart op de kosten. Een klusjesman helpt je graag met allerlei klussen buitenshuis, zoals het plaatsen van een nieuwe muur, schutting of schilderwerk. Ander buitenwerk is het plaatsen en onderhouden van dakbedekking en hovenierswerk.

Start de gratis offerteaanvraag!

Vul het offerteformulier in en ontvang een aantal gratis offertes van klusbedrijven uit de regio. Deze offertedienst is geheel gratis. Door aanbiedingen te vergelijken bespaar je tot 30% op de totaalprijs!

Van alle markten thuis

Op zoek naar een vakman voor het repareren van dakbedekking? Of heb je juist iemand nodig voor hovenierswerk? Dan ben je hier op het goede adres. De klusbedrijven uit deze bedrijvengids zijn van alle markten thuis en helpen je graag. Of dat nu gaat om gevelwerken of voor het aanleggen van bestrating. De klusbedrijven zijn in te schakelen voor alle buitenklussen.

Voordeel van een klusjesman?

Eén van de voordelen van het inschakelen van een vakman is dat de klussen een stuk sneller gaan. Bovendien hoef je zelf niet allerlei duur gereedschap aan te schaffen. De vakman heeft veel ervaring en vakkennis.

Klussen buiten

Een vakman helpt je graag met allerlei klussen buitenshuis. Je bent verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en deskundige hulp. Op deze pagina lees je meer over de volgende werkzaamheden:

Dakwerken

Het dak is een belangrijk onderdeel van je woning. Het beschermt je huis namelijk tegen neerslag en wind. Daarom is het verstandig om de dakbedekking in goede conditie te houden en eventuele lekkages snel te laten repareren.

Onder dakwerken valt niet alleen het plaatsen of repareren van dakbedekking, maar ook het schoonmaken van dakgoten en het plaatsen van een dakkapel of een dakraam.

Dakbedekking

De meest voorkomende dakbedekking voor hellende daken in Nederland zijn dakpannen van beton of klei. Voor platte daken wordt vaak bitumen gebruikt, maar ook EPDM, kunststof of een groendak.

Na verloop van tijd is het mogelijk dat dakbedekking gaat scheuren, dat naden loslaten of dat dakpannen scheef komen te liggen na een storm. Dit zorgt voor lekkages en waterschade. Een klusjesman gebruikt verschillende technieken om beschadigingen te repareren. Kapotte dakpannen worden bijvoorbeeld eenvoudig vervangen.

Dakgoten laten schoonmaken?

Een klusjesman helpt je. Vraag vrijblijvend offertes aan!

Offertes aanvragen

Dakgoten

Een ander onderdeel van het dak is de hemelwaterafvoer. Dit bestaat uit de dakgoten en de regenpijpen. Eén van de onderhoudsklusjes dat vaak vergeten wordt, is het schoonmaken van de dakgoten. Het schoonmaken is echter zeer belangrijk, want bladeren, mossen en ander vuil zorgen ervoor dat de dakgoten verstopt raken. Een verstopping kan zelfs leiden tot waterschade!

Voor het schoonmaken van de dakgoten haalt de vakman al het vuil uit de dakgoten en spoelt hij alles na met water. Hierbij kijkt hij direct of het water nog goed wegloopt en of de goten beschadigd zijn. Eventuele beschadigingen repareert hij uiteraard direct.

Dakkapel plaatsen

Met een dakkapel maak je een kamer onder een schuin dak eenvoudig een stuk groter. Bovendien zorgt een dakkapel voor veel meer lichtinval. Je hebt de keuze uit allerlei dakkappelen, bijvoorbeeld van hout of onderhoudsvrije kunststof. De methode voor het plaatsen van een dakkapel is afhankelijk of je kiest voor een prefab-model of een dakkapel op maat. Een prefab-model is goedkoper dan wanneer je het op maat laat maken.

Video: dakkapel plaatsen

Bekijk deze video om te zien hoe een vakman een nieuwe dakkapel plaatst.

Schoorsteen

Een schoorsteen bestaat uit meerdere onderdelen, namelijk een open haard, afsluitende klep, rookkanaal en natuurlijk het metselwerk op het dak. Onderhoud van een schoorsteen bestaat uit het schoonvegen van de schoorsteen en het controleren op verstoppingen.

Bij een verouderde schoorsteen is het verstandig om het rookkanaal te vervangen. De rook wordt niet op de juiste manier afgevoerd, waardoor er rookschade kan ontstaan in je woning. Een schoorsteenrenovatie gaat nog verder, hierbij worden ook het metselwerk en de voegen van de schoorsteen gecontroleerd en eventueel vervangen.

Gevelwerken

Gevelwerken bestaat uit het vervangen of aanbrengen van gevelbekleding, gevelreiniging of gevelrenovatie. Je hebt de keuze uit diverse materialen voor nieuwe gevelbekleding. Denk aan houten of kunststof latten, nieuw pleisterwerk of het plaatsen van steenstrips.

Combineer de gevelwerken met het aanbrengen van gevelisolatie. Zo voorkom je warmteverlies en bespaar je direct op de energiekosten.

Buitenmuur stucen

Strak en egaal stucen vereist vakkennis en ervaring, schakel daarom een klusbedrijf in! Door de buitenmuur te stucen verberg je oneffenheden. Eventuele beschadigingen worden van tevoren gerepareerd. Het is belangrijk dat de bakstenen vrij zijn van stof, vet en ander vuil.

Voor het stucen gebruikt een klusjesman cementgebonden stucmortel. Hij brengt eerst een voorstrijkmiddel aan en brengt dan het cement aan met een troffel en pleisterspaan. Met een reilat maakt de vakman alles strak. Door het te schuren met een schuurbord wordt de stuclaag mooi egaal. Wil je een zeer glad resultaat? Dan bewerkt de vakman de stuclaag nog met een speciale spons.

buitenwerk gevelrenovatie

Gevelrenovatie

Met een gevelrenovatie vernieuw je de gevel. Repareer bijvoorbeeld kapotte gevelstenen of scheuren in het voegwerk. Andere methodes voor gevelrenovatie zijn het vervangen van de gevelbekleding of het vervangen van de voegen.

Is de gevel vies door mos of ander vuil? Met gevelreiniging maakt de vakman alles weer schoon. Hiervoor gebruikt hij verschillende technieken, bijvoorbeeld door de gevel te zandstralen, nevelstralen of door middel van een stoomreiniging. Bij hardnekkige vervuiling is een chemische reiniging soms nodig.

Impregneren

Het impregneren van de gevel houdt in dat een vakman de muur behandelt met speciaal impregneermiddel. Dit vormt een transparante beschermlaag op de buitenmuur. Hierdoor dringt vocht niet meer naar binnen en blijft de gevel langer mooi. Vuil hecht zich namelijk minder goed op de muur, waardoor je het eenvoudig schoonmaakt.

Impregneer de gevel na een gevelrenovatie of -reiniging!

Het is verstandig om de gevel na een renovatie of reiniging te behandelen met impregneermiddel. Je beschermt de buitenmuur tegen allerlei weersinvloeden en verlengt de levensduur. Na een reiniging wil je natuurlijk niet dat de gevel er snel weer vies uit ziet. Impregneren voorkomt dit!

Glas zetten

Voor het zetten van nieuw glas gebruikt een vakman speciale veiligheidshandschoenen en andere hulpmiddelen. Denk hierbij aan zuignappen voor het plaatsen van zware beglazing. Het is belangrijk dat het glas op de juiste manier in het kozijn wordt gezet en dat alle naden en kieren afgesloten worden. Anders heb je kans op tocht, lekkages of andere vochtproblemen. Bovendien kan er dan vocht tussen de glasplaten komen.

Ga je het glas van de ramen vervangen? Kies dan voor dubbel- of isolatieglas zoals HR++. Hiermee bespaar je op de energiekosten en verdien je de investering snel weer terug.

Hang- en sluitwerk

Verouderde sloten vergroten de kans op een inbraak. Door ze te vervangen met veilig en gecertificeerd hang- en sluitwerk voorkom je inbraken. Bijvoorbeeld met een meerpuntsvergrendeling, cilinderslot en nieuwe scharnieren. Hang- en sluitwerk is niet alleen belangrijk voor deuren, maar ook voor ramen. Denk hierbij aan een raamkruk die je af kunt sluiten met een sleutel of een raamgrendel.

Schaf hang- en sluitwerk aan met veiligheidskeurmerken!

Bekijk voor het aanschaffen van nieuw hang- en sluitwerk de eventuele keurmerken. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen wordt bijvoorbeeld gegeven aan producten die voldoen aan strenge veiligheidseisen. Over dit keurmerk lees je meer op politiekeurmerk.nl. Een ander keurmerk is het SKG-keurmerk. Producten worden hierbij ingedeeld in verschillende klassen, hoe meer sterren het beslag heeft, hoe veiliger het is.

hovenierswerk klusjesman

Hovenierswerk

Heb je geen groene vingers of is het onderhouden van de tuin toch meer werk dan je in eerste instantie dacht? Schakel dan een hovenier in via deze bedrijvengids. Hovenierswerk bestaat onder andere uit het onderhouden van de tuin, het bijknippen van bomen en planten van nieuwe beplanting. Ook een nieuwe tuin aanleggen aan de hand van een ontwerp is geen probleem.

Bestrating

Voordat een stratenmaker begint met het bestraten van de oprit, het terras of de tuin zorgt hij voor een goede fundering. Voor een oprit moet de ondergrond steviger zijn dan voor een terras. De oprit moet immers het gewicht van één of meerdere auto’s dragen. Kies uit één van de volgende steensoorten:

  • Klei- of betonklinkers
  • Kasseien
  • Natuursteen
  • Terrastegels

Video: bestrating aanleggen

In de video zie je hoe een stratenmaker nieuwe bestrating aanlegt.

Schuttingen plaatsen

Door schuttingen te plaatsen vergroot je de privacy in je tuin. Een vakman plaatst schuttingen van hout, metalen rasters of steenkorven. Ook een natuurlijke omheining met klimop is zeer populair. De maximale hoogte van een schutting in de achtertuin mag maximaal twee meter hoog zijn. Voor de voortuin gelden andere regels, de maximale hoogte is dan 1 meter. Voor schuttingen hoger dan 2 meter heb je een vergunning nodig. Deze vraag je eenvoudig aan via omgevingsloket.nl.

Hang- en sluitwerk laten installeren?

Een klusjesman staat voor je klaar. Gratis offerte!

Offertes aanvragen

Tuinonderhoud

Om je tuin netjes te houden is het noodzakelijk om regelmatig tuinonderhoud te plegen. Denk hierbij aan het bij elkaar vegen van vallende bladeren, bijknippen van heggen en het verwijderen van onkruid. Tuinonderhoud is vaak meer werk dan je denkt, daar kun je wel wat hulp bij gebruiken.

Schakel een hovenier in voor het tuinonderhoud. Deze weet precies op welk moment de bomen geknipt mogen worden en wanneer het verstandig is om de heg te snoeien. Je tuin ziet er mooier uit!

Kozijnen

Het vervangen van je kozijnen heeft een aantal voordelen. Zo is de isolatiewaarde van nieuwe kozijnen een stuk hoger, hierdoor heb je geen last van tocht en bespaar je op de stookkosten. Met isolatieglas profiteer je van een optimale isolatie.

Video: kozijnen vervangen

In deze video zie je hoe vakmannen een kozijn verwijderen en vervangen voor een kunststof kozijn.

Aluminium

Aluminium is een zeer sterk materiaal. Hierdoor is het mogelijk om grote ramen te plaatsen, zonder dat daarvoor dikke kozijnen of roeden nodig zijn. Aluminium heeft een elegante uitstraling en gaat daarnaast jarenlang mee. Het materiaal isoleert iets minder goed dan kunststof en hout, maar in tegenstelling tot hout vereist aluminium weinig tot geen onderhoud. Je hebt de keuze uit allerlei stijlen en kleuren.

Kunststof

Kunststof is zeer geschikt voor het maken van kozijnen. De nieuwste kunststofkozijnen hebben een uitstekende isolerende waarde en zijn zeer veilig. Kunststof is onderhoudsarm, af en toe even schoonmaken is al voldoende. Er zijn vele kleuren verkrijgbaar en met structuurfolie is het zelfs mogelijk om een houtlook te creëren. Kozijnen met een houtlook zijn niet te onderscheiden van echt hout.

Hout

Hout blijft een populair materiaalsoort vanwege de warme en authentieke uitstraling. Het nadeel van hout is dat je het regelmatig moet onderhouden en om de paar jaar moet schuren en verven. Doe je dit niet? Dan is er een kans op houtrot. Beschadigingen op houten kozijnen zijn vaak eenvoudig te repareren. Bovendien verf je de kozijnen gemakkelijk in een andere kleur. Voor buitenkozijnen wordt meestal gebruik gemaakt van massief hout, vanwege de lange levensduur.

Metselwerk

Metselwerk bestaat bijvoorbeeld uit het vervangen van de voegen, het plaatsen van een nieuwe muur of het vervangen van kapotte gevelstenen. Liever geen houten schutting? Kies er dan voor om een schutting te laten metselen.

Hoeveel kost metselwerk?

De prijs van het metselwerk wordt onder andere beïnvloed door de grootte van de klus, of het gaat om dragend of niet-dragen metselwerk en het type steen. Betonblokken zijn bijvoorbeeld goedkoper dan bakstenen.

onderhoudswerk

Onderhoudswerkzaamheden

Bij een woning horen ook onderhoudswerkzaamheden. Veelvoorkomende werkzaamheden zijn het onderhouden van de kozijnen en het schilderwerk, het schoonmaken van de dakgoten en de controle van cv-ketel. Onderhoud is belangrijk, want achterstallig woningonderhoud zorgt vaak voor hoge kosten.

Voor een aantal onderhoudswerkzaamheden is het verstandig om een vakman in te schakelen. Dan ben je verzekerd van een uitstekende kwaliteit en bovendien gaan de onderhoudswerken een stuk sneller dan wanneer je het zelf zou doen.

Schilderwerk

Voor buitenschilderwerk geldt dat je eens per vijf jaar alles opnieuw moet schilderen. Het buitenschilderwerk moet namelijk bestand zijn tegen allerlei weersomstandigheden. De schilder schuurt eerst alle oppervlakken en repareert eventuele beschadigingen zoals houtrot. Daarna brengt hij een nieuwe laag verf aan. Binnenschilderwerk heeft minder te lijden onder het weer. Daarom geldt dat binnenschilderwerk eens per zeven jaar wordt vervangen.

Schuur/carport

Nieuw schuurtje laten plaatsen? Of juist een handige carport? Controleer dan altijd of je een vergunning hiervoor nodig hebt. Je hebt de keuze uit allerlei soorten materiaal, denk aan hout, metselen met stenen, beton, kunststof of rabatdelen. De klusjesman maakt aan de hand van je eisen en wensen een ontwerp.

Houten schuren vereisen onderhoud. Schakel daarom een klusjesman in voor het onderhouden van de schuren en carports!

Zonwering laten plaatsen voor een aangename temperatuur?

Een klusbedrijf helpt bij de installatie! Vraag vrijblijvend offertes aan.

Offertes aanvragen

Timmerwerk

Timmerwerk bestaat uit het vervangen van kozijnen, het afhangen van deuren en het plaatsen van schuttingen. Schakel ook een timmerman in voor het maken van meubels op maat of het repareren van kasten en andere meubelstukken. Andere werkzaamheden zijn het leggen van houten vloeren en het repareren van trappen.

De kosten voor een timmerman zijn voornamelijk afhankelijk van de materiaalkosten en het uurtarief. Een beginnend klusser heeft namelijk een lager uurloon dan een ervaren klusser. Dit betekent echter niet dat een beginnend klusser altijd goedkoper is. Een ervaren klusser is vaak sneller klaar, waardoor de timmerwerken minder lang duren.

metselwerk

Verbouwingswerk

Schakel een klusbedrijf in voor verbouwingswerk aan je woning. Het verbouwen gaat zo een stuk sneller en bovendien zorgt het bedrijf direct voor het afvoeren van het bouwafval. Voorbeelden van verbouwingswerk zijn het bouwen van een schuurtje, aanbouw of het plaatsen van een dakkapel. Grote verbouwingswerken, zoals het uitbreiden van je woonkamer of een aanbouw, gaan vaak hand in hand met sloopwerkzaamheden.

Sloopwerkzaamheden

Sloopwerkzaamheden bestaan bijvoorbeeld uit het slopen van een bijgebouw, dierenhokken of een muur. Wanneer je een compleet bijgebouw laat slopen, inclusief de fundering, dan wordt dit kaalslag genoemd. Maak voor het slopen een tekening van je woning en geef aan waar belangrijke leidingen lopen.

Heb ik een vergunning nodig?

Voor een aantal sloopwerkzaamheden heb je een vergunning nodig. Bijvoorbeeld wanneer er meer dan 10 m3 bouwafval vrijkomt. Op omgevingsloket.nl kun je een check doen of een vergunning nodig is en vraag je het direct eenvoudig aan. Lees op rijksoverheid.nl meer over vergunning plichtige verbouwingswerken.

Zonwering

Heb je last van de felle zon in je huis? Met zonwering is dit verleden tijd. Zonwering houdt niet alleen de zon tegen, maar zorgt er ook voor dat je woning in de warme zomermaanden koeler blijft. Je hebt de keuze uit allerlei soorten zonwering, bijvoorbeeld markiezen, screens of knikarmschermen. Ook rolluiken zijn een optie. Rolluiken verminderen bovendien de kans op een inbraak.

Andere werkzaamheden klusbedrijf

Een klusbedrijf helpt je niet alleen graag met allerlei buitenwerkzaamheden, maar ook met binnenwerkzaamheden. Denk aan het schilderen van de binnenmuren of het plafond, het leggen van vloerbedekking, het aanleggen van elektriciteit of het plaatsen van nieuw sanitair.

klusjesbedrijf

Tips om te besparen op een klusjesman

Het uurtarief van klusjesmannen wordt voornamelijk bepaald door de ervaring. Schakel een beginnend klusjesman in om te besparen op de arbeidskosten. Bespaar op de voorrijkosten door een klusbedrijf uit de buurt te kiezen. Soms wordt er aangeraden om iemand in te huren die ‘zwart’ werkt, maar dit is niet verstandig. Je loopt dan namelijk veel risico en bent verantwoordelijk als er een ongeluk gebeurd. Daarnaast ben je strafbaar omdat je belasting ontduikt en heb je geen zekerheid op het afgeleverde werk. Elke klusjesman hanteert zijn eigen tarieven. Door offertes te vergelijken weet je dus zeker dat je niet te veel betaalt.

Vergelijk offertes!

Schakel een klusjesman in voor allerlei buitenwerkzaamheden. Van dakwerken en gevelwerken tot het vervangen van de kozijnen! Vul het offerteformulier in en je ontvangt spoedig een aantal offertes van klusbedrijven uit jouw regio. Vergelijk de scherpe aanbiedingen en kies zo eenvoudig het beste klusbedrijf voor jouw buitenkluswerk! Je bespaart zo tot wel 30% op de kosten.

Gratis offertes vergelijken