Besparen op timmerwerk?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis offertes vergelijken!

Timmerwerk

Bij timmerwerk is heel veel mogelijk: daarom zijn houten elementen een prachtige aanvulling aan je huis en interieur. De meubels, kasten of andere elementen zijn namelijk gemaakt voor jouw huis! Kies zelf hoe jouw houten meubels, je vloer of je kasten op maat eruit komen te zien! Op zoek naar een ervaren timmerbedrijf?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je zo snel mogelijk de prijzen van verschillende experts in je regio. Kies het beste aanbod en bespaar tot 40%!

Lees verder voor de vele klussen waarvoor je een timmerbedrijf kunt inschakelen. We geven je een indicatie van de prijs én je vindt hier handige bespaartips!

timmerwerk

Wat is timmerwerk?

Timmerwerk is een breed begrip: hierom gaat het over het vervangen, vernieuwen of renoveren van houten elementen in en rondom je huis. Je kunt een timmerman dus inschakelen voor zowel buitenwerk als binnenwerk. Dit kan van alles zijn: kleding- of boekenkasten op maat, nieuwe kozijnen of zelfs het bouwen van een schuur. Voor de beste kwaliteit schakel je een ervaren bedrijf in. Vraag gratis offertes aan en ontvang vrijblijvende offertes van timmerbedrijven bij jouw uit de buurt!

Welke timmerwerkzaamheden zijn er?

Je kunt een timmerbedrijf inhuren voor verschillend timmerwerk in en rond het huis. Onder kleine timmerwerkzaamheden verstaan we bijvoorbeeld het plaatsen van een radiatorombouw, het optrekken van een tussenwand of het vervangen van kozijnen. Natuurlijk kun je ook grotere timmerwerken uit laten voeren, zoals een overkapping, tuinhuis of zelfs schuur!

Hieronder lees je meer over de verschillende werkzaamheden waarvoor je een timmerman kunt inhuren. Besparen op de kosten? Vergelijk dan gratis offertes en kies het goedkoopste bedrijf!

Kleine timmerwerkzaamheden

Kleine timmerwerken worden meestal in huis uitgevoerd. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om kasten op maat, waarin jij je volledige boekencollectie kunt bewaren.

Hieronder lees je de meest voorkomende kleine timmerwerken:

 • Kasten op maat: een smalle, brede of juist een kast met een bijzondere vorm. Een maatkast past precies in je huis en voldoet aan al je wensen. Dit kost gemiddeld €1.800,-, afhankelijk van het formaat.
 • Kozijnen vervangen: als je houten kozijnen erg oud en beschadigd zijn, is vervangen de beste optie. Je betaalt hiervoor ongeveer €750,- tot €900,- per m².
 • Deuren afhangen: klassieke houten deuren staan prachtig in je interieur. Het afhangen van een houten deur kost gemiddeld €100,- tot €125,-.
 • Radiatorombouw plaatsen: ouderwetse radiatoren zien er niet heel fraai uit. Met een mooie houten ombouw op maat verberg je de radiator en voeg je een mooi item toe aan je interieur. Dit kost gemiddeld €300,- tot €1.500,-, afhankelijk van de afmetingen en hoeveelheid.
 • Houten vloeren leggen: een houten vloer is prachtig en kan ook goed in combinatie met vloerverwarming gelegd worden. Wel raden we aan de vloer door een ervaren timmerbedrijf te laten plaatsen voor het beste resultaat.
 • Plafond verlagen: hiermee creëer je een knussere ruimte, is er de mogelijkheid om spotverlichting te plaatsen en verberg je een beschadigd plafond!
 • Wanden plaatsen: wil je een ruimte opsplitsen in meerdere kamers, laat dan een houten wand optrekken. Dit is vaak al binnen een werkdag gebeurd. Daarna werk je de muur zelf zoals gewenst af.

Vind snel en gemakkelijk de goedkoopste timmerman

Kies de vakman met de scherpste prijs en bespaar zo tot wel 40%!

Grotere timmerwerkzaamheden

Naast deze kleine timmerwerken, voert een timmerman ook grotere werkzaamheden uit. Denk bijvoorbeeld aan de houtskeletbouw van een compleet nieuwe woning, of het bouwen van een schuur. Hieronder staan de meest voorkomende grote timmerwerkzaamheden.

 • Dakramen plaatsen: laat een nieuw dakraam plaatsen, of vervang je oude dakraam met een groter exemplaar. Zo krijg je meer lichtinval en lijkt de ruimte een stuk groter. De kosten variëren van €770,- tot €1.300,-.
 • Trap maken of renoveren: je kunt je oude trap laten renoveren of zelfs een compleet nieuwe houten trap laten plaatsen. Renoveren is belangrijk voor de veiligheid. Hiermee voorkom je uitglijden of andere ongelukken.
 • Overkapping: met een overkapping in de tuin kun je het hele jaar door buiten zitten, ongeacht het weer of de hoeveelheid regen. Dit kost ongeveer €1.000,- tot €8.000,-.
 • Tuinhuis bouwen: in plaats van een overkapping, is het ook mogelijk een tuinhuis te bouwen. Je kunt deze ook helemaal op maat laten ontwerpen, zodat het voldoet aan al je wensen. De prijzen zijn heel erg afhankelijk van de afmetingen, het soort hout en het model. De prijs varieert van €750,- tot €10.000,-.
 • Carport bouwen: droog uit je auto kunnen stappen is een hele luxe. Met een carport staat je auto altijd overdekt geparkeerd. De kosten beginnen vanaf €2.200,-.
 • Schuur bouwen: met een eigen schuur heb je altijd de ruimte om je auto, fietsen of andere spullen warm, droog en veilig op te slaan. Een houten schuur is een goedkope optie en is snel gebouwd!
 • Interieurbouw: schakel een bedrijf ook in voor interieurbouw. Voor gewone huizen, maar ook voor bijvoorbeeld winkelpanden of restaurants. De timmerman denkt overal over na en zorgt ervoor dat het geheel er stijlvol uitziet en praktisch in gebruik is.
 • Houtskeletbouw: deze manier van huizen bouwen is steeds populairder. Dat komt onder meer door de scherpe prijzen en snelle droogtijd. De fundering en begane vloer bestaan uit beton, de wanden, vloeren en het dak bestaat uit een houten raamwerk.

Wat kost timmerwerk?

De prijzen van timmerwerk variëren enorm, omdat het in veel gevallen op maat wordt gemaakt. Zo ligt de gemiddelde prijs van een kledingkast van 270 centimeter breed en 60 centimeter diep rond de €1.800,-. Het vervangen van de kozijnen kost gemiddeld €750,- tot €900,- per m² en voor een overkapping variëren de prijzen van €1.000,- tot €8.000,-.

Voor veel grotere timmerwerkzaamheden, zoals het bouwen van een schuur of zelfs een houtskeletbouw woning zijn de prijzen op aanvraag. Dat komt omdat deze heel nauw samenhangen met het ontwerp. Benieuwd wat jouw timmerwerk gaat kosten? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes en bespaar zo tot wel 40%!

Timmerwerk: de kosten 2023

Werkzaamheden Gemiddelde prijs
Kast op maat (kledingkast 270x60cm) €1800,-
Kozijnen vervangen €750,- tot €900,- per m²
Deur afhangen €100,- tot €125,-
Radiatorombouw plaatsen €300,- tot €1.500,-
Dakraam plaatsen €770,- tot €1.300,-
Overkapping maken €1.000,- tot €8.000,-
Tuinhuis bouwen €750,- tot €10.000,-
Carport bouwen Vanaf €2.200,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief arbeid en btw, die per timmerman kunnen verschillen. Vraag gratis offertes aan en ontdek de exacte prijzen.

timmerwerken

Timmerwerk op maat

Het fijne van timmerwerk is dat maatwerk mogelijk is. Dat betekent twee dingen: de houten elementen passen perfect in jouw woning en sluiten mooi aan op de muren en eventueel het plafond. Maar het betekent ook dat jij zelf een grote inspraak hebt in hoe het timmerwerk eruit komt te zien. Denk hierbij aan de verdeling in je houten kledingkast, de afmetingen en vormen van je houten meubelstukken en het type dak op je overkapping of tuinhuis.

Bij timmerwerk op maat is dus heel veel mogelijk!

Een aantal items die vaak op maat gemaakt worden zijn kleding- of boekenkasten, trapkasten, houten meubels en de radiatorombouw. Maar ook bij grotere timmerwerken kun je kiezen voor een ontwerp op maat, zoals bij houtskeletbouw of de bouw van een garage. Interesse in timmerwerk op maat? Start gratis offerteaanvraag en kies het timmerbedrijf die het beste bij jou past!

Wat is het btw tarief voor timmerwerken?

Op timmerwerk betaal je het standaard btw-tarief van 21%. Op een aantal andere werkzaamheden die vaak in combinatie worden uitgevoerd, betaal je wel een verlaagd btw-tarief van 9%. Dit zijn schilderen, behangen, stukadoren of isoleren. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is wel dat je huis minimaal 2 jaar oud is. Lees meer over de btw tarieven op belastingdienst.nl.

Besparen op de kosten van jouw timmerwerken?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot 40% op de kostprijs!

Gratis offertes vergelijken

Waarop letten bij het kiezen van een timmerbedrijf?

Vakman voor timmerwerk gezocht? Let dan op het volgende:

 • Wat is de stijl van de timmerman? Bekijk eventueel een portfolio zodat je zeker weet dat het werk past bij jouw visie.
 • Is het timmerbedrijf erkend? Dit biedt vaak extra garanties op het gebied van betaling en een eventueel faillissement. Dit is vooral belangrijk bij de grote, kostbare timmerwerkzaamheden.
 • Welk hout gebruikt het bedrijf? Kies voor duurzaam hout met het FSC-keurmerk. Bovendien heeft de houtsoort een grote invloed op de totale prijs.
 • Kies je voor een groot bedrijf of zzp’er? Een groot bedrijf kan vaak al sneller beginnen, maar de aanpak van een zzp’er is over het algemeen persoonlijker.

Besparen op de kosten van een klus

Wil jij timmerwerk van de hoogste kwaliteit voor de scherpste prijs? Er zijn verschillende manieren waarop jij de kosten zo laag mogelijk houdt. Help mee waar dat kan, zodat je de vakman veel tij bespaart of koop eventueel zelf materialen in.

Hieronder staan de beste tips om te besparen op je timmerwerk:

 • Help zelf mee: vraag de vakman welke werkzaamheden je zelf alvast kunt uitvoeren. Vaak is dit het voorwerk. Het verwijderen van de oude vloer of het schuren van je trap bijvoorbeeld. Ook sloopwerk kun je vaak zelf al uitvoeren: oude deuren verwijderen of kozijnen slopen bijvoorbeeld.
 • Koop zelf materiaal in: vaak hebben de vakmannen hun eigen leveranciers, maar in sommige gevallen is het goedkoper om zelf materialen in te kopen. Overleg met de timmerman en vergelijk de materiaalprijzen van verschillende leveranciers.
 • Vergelijk timmerbedrijven: elke timmerman bepaalt zijn of haar eigen tarief. Door de offertes te vergelijken en te kiezen voor het goedkoopste bedrijf, bespaar je tot wel 40%!

timmerbedrijf

Ervaren timmerman nodig? Vergelijk gratis offertes

Wil jij timmerwerk op maat? Een handige kast op maat voor die smalle ruimte is de ideale aanvulling op je interieur. Of kies voor een prachtige houten vloer met een verlaagd plafond: de mogelijkheden zijn eindeloos. Op zoek naar een timmerman in jouw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag krijg je zo snel mogelijk de offertes van meerdere bedrijven in je regio. Vergelijk op basis van prijs, aanbod en voorwaarden en kies zo voor het timmerbedrijf met de beste offerte! Je bespaart tot wel 40% op jouw timmerwerk. Vergelijken is gratis en zonder verdere verplichting, je zit dus nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken!