Vind de beste klusjesman voor jouw project!

Gratis offertes vergelijken

Uurtarief klusjesman

Een klusjesman is in te zetten voor tal van klussen in en rond het huis. Wil je graag het huis opnieuw laten behangen of schilderen? Nieuwe gevelbekleding nodig? Of wil je juist een dakkapel laten plaatsen? Het uurtarief van de klusjesmannen verschilt per klus.

Maar hoeveel betaal je een klusser nu precies?

Op deze pagina lees je meer over het uurtarief van klusjesmannen. Je leest onder andere over de prijs per uur en welke factoren het uurtarief beïnvloeden. Tot slot krijg je handige bespaartips, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt. Wil je ook tot 40% besparen? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes via onze offertepagina.

Start de gratis offerteaanvraag!

Wat kost een klusjesman?

Een klusjesman hanteert zijn eigen uurtarief. Wat je klus gaat kosten, is dus volledig afhankelijk van het uurloon van het klusbedrijf. De hoogte van het uurtarief is vaak afhankelijk van de ervaring van de klusser.

Een ongecertificeerd klusjesman vraagt vaak een uurtarief van €15,- tot €19,-. Dat loopt bij een beginnend gecertificeerd klusjesman al op naar een uurloon van €20,- tot €25,-. Voor grote klusjes is het fijn om te kiezen voor een klusjesman met veel ervaring. Een vakman met meer ervaring vraagt uiteraard ook een hogere prijs per uur. Gemiddeld ligt het tarief tussen de €26,- tot €38,- per uur.

Prijstabel: uurloon klusjesman

Kostenpost Gemiddelde kosten per uur*
Ongecertificeerd klusjesman €15,- tot €19,-
Beginnend klusser €20,- tot €25,-
Ervaren klusjesman €26,- tot €38,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, verf en materiaal. vraag voor exacte kosten gratis offertes aan.

Besparen op de kosten van je klusjesman?

Via het offerteformulier vraag je gratis offertes aan.

Offertes aanvragen

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Het uurtarief van een klusjesman wordt beïnvloed door verschillende factoren. De mate van ervaring van de klusjesman speelt een belangrijke rol, maar ook de moeilijkheidsgraad van je klus heeft invloed op de totaalprijs. Daarnaast houdt het klusbedrijf ook rekening met de materialen die gebruikt worden, de locatie van de klus en de omvang van de klusjes.

Ervaring van de klusjesman

Hoe meer ervaring een klusjesman heeft, hoe hoger het uurtarief. Je hebt niet altijd hulp nodig van een vakman met veel ervaring. Kleine klusjes kun je bijvoorbeeld ook uitbesteden aan een ongecertificeerd of beginnend klusser. Omdat je een lager uurloon betaalt, zijn de klusjes een stuk goedkoper dan wanneer je een klusbedrijf vol ervaring inschakelt.

De materialen

De materialen van een klus hebben ook invloed op de totaalprijs. Als je de materialen zelf al in huis hebt, geef dit dan aan bij het klusbedrijf. Door zelf de materialen aan te leveren, bespaar je namelijk op het tarief. Bij materiaalkosten kan het gaan om spijkers en schroeven, maar ook om gipsplaten, houten planken of bijvoorbeeld een pot verf. Bij dakreparatie gaat het bijvoorbeeld om het materiaal voor de dakbedekking.

klusjes prijs

De moeilijkheidsgraad van de klus

Hoe ingewikkelder de klus, des te hoger het tarief. Dat komt nou eenmaal omdat ingewikkelde klusjes meer tijd en aandacht vereisen. Om bij technisch ingewikkelde klusjes toch gegarandeerd te zijn van de beste kwaliteit is het verstandig om daarvoor een ervaren klusjesman in te schakelen. Het uurtarief ligt dan inderdaad hoger, maar dan weet je zeker dat de klus kwalitatief uitgevoerd wordt.

De locatie van de klus

Wist je dat een klusbedrijf voorrijkosten berekent? Deze kosten betaal je nog voordat de klus is uitgevoerd, puur en alleen voor het feit dat de klusjesman bij je thuis komt. Kies je dus een klusjesman die een flink eind moet rijden? Dan zijn de voorrijkosten een stuk hoger. De kosten zijn een stuk lager als je iemand kiest die werkzaam is in dezelfde stad.

Hoe groot is de klus?

Een grotere klus betekent doorgaans ook een hogere prijs. Maar toch ligt het uurloon bij een grotere klus een stuk lager dan bij kleinere klusjes. Dit is dan ook een goede manier om te besparen op de kosten. Werk bijvoorbeeld samen met de buren en schakel een klusjesman in voor één grote klus in plaats van meerdere kleine klusjes.

Hoe herken je een goede klusjesman?

Er is een groot aanbod aan klussers en je wilt natuurlijk een ervaren vakman inschakelen. Maar hoe herken je een goede klusser? Allereerst is het verstandig om aan vrienden of familie of vrienden te vragen of zij ervaringen hebben met het betreffende bedrijf. Heeft het bedrijf een keurmerk? Dan weet je zeker dat de klusser voldoet aan strenge eisen wat betreft de kwaliteit. Hierover lees je meer op bouwgarant.nl.

Heb je een klusser met een betaalbaar tarief gevonden? Vraag dan eens of hij of zij is aangesloten bij een branchevereniging. Dit brengt vaak voordelen met zich mee wat betreft de garantie. De branchevereniging VLOK is opgericht voor klussenbedrijven in Nederland. Is de klusser aangesloten bij deze branchevereniging dan heb je een heel jaar garantie op de klus. Voor meer informatie over deze branchevereniging kijk je op vlok.nl.

Klusjesman inschakelen? Handige bespaartips!

Voor sommige klussen is de prijs per uur relatief hoog. Gelukkig zijn er verschillende manieren om te besparen.

  • Kies een klusser die bij jou uit de buurt komt. Op die manier bespaar je op de voorrijkosten.
  • Bij grote klussen is het verstandig om samen te werken met je buren. Bijvoorbeeld voor het bestraten van de oprit. Vaak betaal je dan een lagere prijs per uur.
  • Vergelijk de prijs van verschillende klussenbedrijven en kies de klusser met het laagste uurtarief. Zo bespaar je tot wel 40% op de totaalprijs!

Een klusjesman kun je ook inhuren voor:

  • Schilderwerk: lees over welke schildersklussen een klusjesman voor je uitvoert.
  • Kozijnen vervangen: bekijk welke stappen een klusjesman doorloopt.
  • Keukenrenovatie: lees meer over hoe een keukenrenovatie wordt uitgevoerd.
  • Binnenwerk: welke klussen doet een klusser binnen voor je?
  • Buitenwerk: welke klussen voert een klusjesman buiten allemaal voor je uit?

klus uurloon

Uurtarief klusjesman weten? Offertes aanvragen!

Wil je graag de bestrating in je tuin vernieuwen? Of ben je geïnteresseerd in een dakkapel en wil je meer informatie over het tarief van een klussenbedrijf? Vind dan gemakkelijk een klusser bij jou in de buurt! Via de offertepagina geef je gemakkelijk al je wensen aan. Met slechts één klik op de knop ontvang je tot wel 6 verschillende offertes!

Waarom offertes vergelijken?

Vergelijk de prijzen per uur en kies zo gemakkelijk voor de klusser met het laagste tarief. Je weet zeker dat je niets te veel betaalt en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken