Scheur in nieuwe vloertegels: wie is aansprakelijk?

Het kan u gebeuren: een barst of scheur in uw net gelegde vloertegels. Wie is in dit geval aansprakelijk: het klusbedrijf of bent u dit zelf? Klusbedrijf Nu geeft u een heldere indicatie van wie er aansprakelijk is en wie dus de schade zou moeten vergoeden.

Contract bekijken

Om te beginnen is het hiervoor belangrijk om te kijken in het contract tussen u en de aannemer. Bekijk of er iets in staat over een aansprakelijkheidsregel van (mogelijkerwijs) enkele jaren. Is de barst binnen dit tijdsbestek ontstaan, dan is het aannemelijk dat de aannemer de schade dient te vergoeden. Deze partij heeft u namelijk verzekerd dat het de vloer op een professionele, duurzame wijze zou aanleggen bij u thuis. U dient in dit geval wel te controleren of de barst niet is ontstaan door externe factoren.

Contact opnemen

Wat u nu dient te doen, is contact opnemen met de aannemer. Dit kunt u het beste schriftelijk doen. Leg helder uit wat het probleem is en verzend een foto mee. Zo kan de aannemer ook direct een visualisering krijgen van de scheur. Vraag de aannemer om een schriftelijke reactie, want het is handig voor uw administratie om alles zwart op wit te hebben. Indien u niets van de aannemer hoort, kunt u deze een laatste termijn stellen.

Klaagschrift indienen

Indien deze partij nog steeds niet reageert, is het aan u om in de garantiebepalingen te zoeken naar de manier om een klaagschrift in te dienen (waarschijnlijk naar een geschillencommissie). Denkt de aannemer niet aansprakelijk te zien, dan dient hij dit schriftelijk uit te leggen. Mocht het zo zijn dat er geen partij in het contract wordt genoemd die u kunt contacteren in dit geval, dan kunt u naar de rechter stappen.

Betrouwbare aannemer gezocht?

U kunt een dergelijk probleem natuurlijk verhelpen door in zee te gaan met betrouwbare bedrijven. Bij Klusbedrijf Nu vindt u altijd een gerenommeerde, betrouwbare aannemer bij u in de regio. Wij zijn werkzaam van Groningen tot aan Maastricht en helpen u met een handige gratis service: door te bekijken en te vergelijken, vindt u altijd de aannemer die u zoekt!